Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali tri saobraćajne nesreće

sa

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 60 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Ajla Husić i Amra Zulić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile dvoje pacijenata.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

 Ovog jutra bez problema u isporuci električne energije, informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša.

 Udruženje porodica poginulih i nestalih pripadnika Narodne odbrane danas će u povodu 10. decemba, Dana ljudskih prava i Dana sjećanja na poginule i nestale pripadnike Narodne odbrane na mezarju „Dubrave“ s početkom u 11:00h, obaviti polaganje cvijeća i odavanje počasti za sve poginule i nestale pripadnike Narodne odbrane.

Dan ljudskih prava obilježava se 10. decembra svake godine, na dan kada je 1948. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila Opću deklaraciju o ljudskim pravima. Deklaracijom se pozivaju svi narodi na priznanje urođenog dostojanstva, te jednakih i neotuđivih prava svih članova ljudske porodice kao temelja slobode, pravde i mira u svijetu.

 Današnjim utakmicama u grupi „C“ nastavlja se Novogodišnji turnir „Velika Kladuša 2022“. Prva utakmica je na programu od 17:00h, a ovo su svi parovi današnjeg programa u Gradskoj sportskoj dvorani:

17:00h AC transport i prijatelji – Omladinac

17:30h Caffe club Diamond/Restoran Hamm – NK Mladost

18:10h  Omladinac-NK Mladost

18:40h AC transport i prijatelji – Caffe club Diamond/Restoran Hamm

19:20h Caffe club Diamond/Restoran Hamm – Omladinac

19:50h AC transport i prijatelji – NK Mladost

 Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Pažnju iz BIHAMK-a skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače upozoravaju i na povremene jake udare vjetra. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

 Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine, jugozapadu i dijelu centralne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

 Tmurno vrijeme praćeno padavinama loše će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Neophodno je umanjiti aktivnosti, a vozačima savjetujemo da povedu računa zbog vode koja se nalazi na kolovozima. Povećan sadržaj vlage u zraku dodatno će negativno uticati na raspoloženje.