Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i pet saobraćajnih nezgoda

.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo i pet saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice, pješak, zadobio teže tjelesne povrede. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Zdravstvenu pomoć u Hitnoj službi DZ Velika Kladuša u proteklom periodu potražilo je 70 pacijenata. Dežurni doktori bili su Arnela Čokić i Abdullah Fazlić koji su na dalje liječenje u KB Bihać uputili troje pacijenata.

Velikokladuški vatrogasci imali su jednu intervenciju. Prema riječima dežurnog Subašića, intervenisali su na gašenju požara koji je zahvatio objekat u ulici Hamdije Pozderca i to u periodu od 23:45 do 01:05h.

Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez problema u snabdijevanju električnom energijom.

U posljednjoj utakmici sezone na domaćem terenu ŽOK „Velika Kladuša“ dočekuje OK „Mladost“ iz Bosanskog Petrovca. Iz kluba su pozvali sve prijatelje sporta i odbojke da svojim prisustvom i bodrenjem pruže podršku velikokladuškom odbojkaškom klubu. Susret će biti odigran danas u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 11:00h.

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros nema vanrednih ograničenja u saobraćanju, a izuzetak su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća sporije. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite posebno pažnju na pješake, bicikliste i korisnike električnih romobila.

Danas će u Bosni biti djelomično vedro sa pljuskovima i slabom grmljavinom. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje od 25 do 28°C.

Nastavlja se period promjenljivih biometeoroloških prilika. U Bosni će preovladavati nestabilno vrijeme, usljed čega bi se mogle pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. U Hercegovini ugodnije tokom prijepodneva, u drugom dijelu dana sa padavinama, sparno i uz lošiju opću sliku. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, dekoncentracije, glavobolje, umora. Povoljna okolnost je što bi uz više svježine i mirniji san, noćni sati ipak trebali biti ugodniji.