Smrt majke iz Velike Kladuše mnoge je potresla: Reagovali iz Doma zdravlja, tvrde da je Indiri pružena sva medicinska pomoć

dsfcsdfsdf
Elvedin Hozanović ostao je sam sa četvero djece nakon što je njegova supruga Indira prije četiri dana preminula u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Dan nakon dženaze na svom Facebook profilu objavio je nekoliko fotografija supruge ispred Doma zdravlja, sa djecom, a nakon tragičnog događaja i snimke sa dženaze, tvrdeći da je Indira preminula usljed nemarnosti odnosno nebrige ljekara u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Sporna fotografija zasmetala rukovodstvu Doma zdravlja u Velikoj Kladuši?!

On je za Hayat.ba jučer ispričao kako je nekoliko puta tražio da njegovu suprugu upute na liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać, ali dežurni ljekar to nije učinio. Uradili su to, tvrdi Elvedin, kada je već bilo kasno.

Nekoliko puta se sa istim simptomima, jakim bolovima u stomaku, javljala doktoru. Svaki put sam tražio da nam daju uputnicu za Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Ali nikada to, ona plava doktorica iz Doma zdravlja, ime sam zaboravio ali piše na nalazu, nije željela dati. Kada smo se pretposljednji put javili u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši, doktorica mi je rekla da nema potrebe da ide u Bihać jer su joj oni sanirali sve probeleme koje je imala u stomaku. Garantovala je da je sada sve kako treba – nastavlja on.

Ali baš te večeri nakon dolaska od ljekara iz Doma zdravlja, situacija se zakomplikovala.

Oko 4-5 ujutro opet sam je odvezao u Dom zdravlja. Doktor koji je bio dežurni odmah je poslao u Bihać. Ali brzo su mi javili da je preminula – govori nam Elvedin koji će, nastavlja, pravdu postražiti sudskim putem.

Na ovome se neće završiti. Ovo je samo nemarnost doktora u Domu zdravlja. Potražit ću pomoć nekog dobrog advokata i tužiti koga treba. Istinu moraju svi znati i zbog Indire, i zbog naše četvero djece, zbog mene, rodbine. To je sramota. Neka im je na dušu – govori nam on.

Nakon što je objavljena ta priča reagirali su iz Doma zdravlja Velika Kladuša. Objašnjavajući kako je tekao postupak liječenja naglašeno je da su zbog iznošenja netačnihnavoda i objavljivanja Indirine fotografije, osobu koja je to plasirala u javnost prijavili policiji!

 

Zanimljivo je da se rukovodstvo spomenutog Doma zdravlja bavilo ponajviše objavljenom fotografijom tvrdeći da „nikako mogla nastati tog dana jer pacijentica nije bila u stanju da sjedi, niti je bila u istoj odjeći  kao na fotografiji“.

Još zanimljivije je da ispod fotografije nije naznačeno kada je ista snimljena već je objavljena, tvrdi i Elvedin, kao dokaz da je stalno tražila pomoć u Domu zdravlja!

U reakciji iz navedenog Doma zdravlja piše:

Umrla Indira Dervišević primljena je u Službu za hitnu medicinsku pomoć dana 01.06.2020. godine u jako lošem zdravstvenom stanju, a ista je direktno iz auta unesena u Službu za hitnu medicinsku pomoć, bez i jednog momenta čekanja na pregled. Pregledana je od strane dežurnog doktora i doktora specijalizanta iz oblasti urgentne medicine (konsultiran je i doktor interne medicine), pružena joj je sva moguća i raspoloživa medicinska pomoć u skladu sa pravilima struke, te je uz pratnju doktora medicine i medicinskog tehničara hitno prevezena u kantonalnu bolnicu (prijem i pregled pacijentice evidentiran je protokolima Službe za hitnu medicinsku pomoć i svi naši navodi su dokumentovani.)

Kasnije smo dobili informaciju iz Kantonalne bolnice da je pacijentica na žalost preminula, otprilike dva sata nakon prijema u bolnicu.

Objavljena fotografija nije nikako mogla nastati tog dana jer pacijentica nije bila u stanju da sjedi, niti je bila u istoj odjeći  kao na fotografiji.

Zbog objava netačnih navoda direktorica ZU Dom zdravlja Velika Kladuša je nadležnoj policijskog stanici prijavila lice koje je objavilo sporni tekst i fotografiju – stoji u dopisu Doma zdravlja Velika Kladuša koji potpisuje direktor prim.dr. Evresa Okanović.

Iza Indire ostalo je četvero djece: Adila, Admaja, Arnela, Esnaf. Žive u selu Donji Grabovac kod Velike Kladuše. Otac nigdje ne radi i nemaju nikakvih primanja.

Ranije je povremeno obavljao privatne poslove na dnevnicu, ali kako je sada ostao sam sa djecom, ne zna kako će ubuduće zbog brige o njima moći naći adekvatan posao.

Na sreću imam kravu. Uz mlijeko i hljeb neće ostati gladni – govori nam on.