Snažne grmljavinske oluje pogodile dijelove Austrije, vjetar rušio stabla, prekinut i željeznički promet

Austrija
Olujno nevrijeme praćeno tučom je u utorak navečer pogodilo Gornju Austriju, a samo dan poslije oluje su pogodile i neke druge dijelove zemlje. U srijedu večer snažna grmljavinska nevremena pogodila su dijelove Koruške, Salzburga, Tirola te ponovno Gornju Austriju. Jak vjetar praćen grmljavinom, a lokalno i tučom rušio je stabla, došlo je do nestanka struje, te prekida željezničkog prometa

U dijelovima Salzburga (najgore prošao Flachgauu) vatrogasci su imali pune ruke posla zbog velikog broja srušenih stabala te velikih količina oborina. Jaka kiša koja je padala puna dva sata poplavila je brojne podrume, a u akciji je sudjelovalo oko 500 pripadnika vatrogasnih službi.

Jaka kiša ponovno je pogodila i Gornju Austriju, a posebno teško bilo je u okruzima Braunau, Ried, Schärding, Grieskirchen i Rohrbach. 60 vatrogasnih postrojbi s oko 900 ljudi imale su posla čitavu noć, a najveći problem bila su polomljena stabla i te kiša koja je poplavila ulice i podrume kuća.

U Koruškoj te Tirolu olujno nevrijeme oštetilo je nadzemne vodove Austrijskih saveznih željeznica (ÖBB) pa je u prekidu bio i željeznički promet. Brojne ceste su bile neprohodne radi srušenih stabala, oštećeni su i brojni automobili, a poplavili su i podrumi te određene ulice.