Snimak koji ledi krv u venama: Pogledajte dolazak “Nanićevih Bužimljana” na skup podrške komandantu 5. Korpusa Atifu Dudakoviću (VIDEO)

Na Gradskom trgu u Bihaću okupilo se u ponedjeljak više hiljada stanovnika Krajine, ali i drugih dijelova BiH, na skupu podrške generalu Atifu Dudakoviću i njegovim saborcima iz 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Prema procjenama medija i prisutnih, na Gradskom trgu u Bihaću je bilo oko 10.000 ljudi.

Skup su podržavale sve boračke organizacije sa područja Unsko-sanskog kantona, kao i institucije vlasti u tom dijelu BiH. Organizirala ga je Koordinacija boračkih udruženja Unsko-sanskog kantona, zajedno sa Vladom USK i krajiškim općinama i gradovima. Istaknuto je kako je 5. korpus objedinio sve patriotske snage u jedinstveni front i bio štit odbrane i očuvanja opstojnosti i opstanka naroda tog kraja i vjerni čuvar Bosne i Hercegovine i njenog historijskog kontinuiteta.

Boračke organizacije su ranije pozvale građane da se okupe i na dostojanstven način pošalju poruku da čvrsto stoje uz generala Dudakovića i njegove saborce. Osim Dudakovića, u ovom slučaju terete se i Ibrahim Nadarević, nekadašnji komandant 517. brigade Petog korpsua, kao i niži oficiri i pripadnici korpusa Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Ekrem Dedić, Adis Zjakić, Samir Solaković, Muharem Alešević, Redžep Zojić, Fatmir Muratović, Said Mujić, Husein Balagić i Ejub Kožnjenić.

Izražavaju uvjerenje da će Dudaković dobiti i pravnu bitku, kao što je i mnoge tokom rata kada je bio na čelu 5. korpusa Armije Republike BiH.

Skup podrške generalu Dudakoviću i ostalima uhapšenim u ponedjeljak počeo je na Gradskom trgu u Bihaću intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.

Na skupu se okupilo preko 10 hiljada stanovnika Krajine, ali i drugih dijelova BiH, kako bi podržali  generala Atifa Dudakovića i njegove saborce iz 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.  Snimak koji kruži društvenim mrežama, a na kojem se vidi dolazak “Nanićevih Bužimljana”   ne ostavlja nikog ravnodušnim.