Snimak luksuzne Putinove palate pregledalo 86 miliona ljudi, Putin tvrdi da nije njegova

putin
Ništa što je tamo navedeno kao moja imovina ne pripada meni ili mojoj bliskoj rodbini, a nikada nije ni pripadalo - rekao je Putin


Predsjednik Rusije Vladimir Putin demantovao je tvrdnje svog najvećeg kritičara, uhapšenog opozicionara Alekseja Navaljnog, da je raskošna palata na obali Crnog mora u njegovom vlasništvu. 

U video istrazi vodećeg ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je trenutno u pritvoru, tvrdi se da Putin nelegalno potrošio sredstva na ekstravagantnu palatu na Crnom moru.

Objavio video

Tim Alekseja Navaljnog objavio je video odmah po njegovom hapšenju po povratku u Moksvu iz Njemačke gdje se lječio od posljedica trovanja nervnim agensom novičok, kako su utvrdili ljekari u berlinskoj bolnici. 

Navaljni i njegov tim tvrde da je Putinov posjed koštao 1,37 milijardi dolara i da je plaćen „najvećim mitom u historiji“.

Kremlj je odmah negirao da taj posjed pripada predsjedniku, a to je u ponedjeljak, 25. januara uradio i Putin, dan poslije demonstracija u više gradova u Rusiji na kojima se tražilo da Navaljni bude pušten na slobodu.

Snimak palate, Putin je nazvao „kompilacijom i montažom“ i dodao da mu se čini „dosadnim“.

Obratio se studentima

- Ništa što je tamo navedeno kao moja imovina ne pripada meni ili mojoj bliskoj rodbini, a nikada nije ni pripadalo - rekao je Putin studentima na video konferenciji.  

Gledao je, dodao je, dijelove snimka, jer nije imao vremena da to sve pogleda.

Video snimak je objavljen u utorak, 19. januara, dva dana nakon što je Navaljni doletio nazad iz Njemačke i bio uhapšen još na aerodromu.

Do sada ga je na Youtubeu pogledalo više od 86 miliona ljudi.