fbpx Snježne oluje pogodile Njemačku i izazvale kolaps u saobraćaju

Snježne oluje pogodile Njemačku i izazvale kolaps u saobraćaju

Home

Snježne oluje pogodile Njemačku i izazvale kolaps u saobraćaju


Snježne mećave izazvale su kolaps širom Njemačke, uzrokojući velike poteškoće u saobraćaju a zbog jakog vjetra neki dijelovi zemlje ostali su bez snabdijevanja električnom energijom, prenosi DPA International.

'Egon' je potpuno blokirao saobraćaj na autoputevima i željeznicama. Mnogi školski autobusi nisu stigli do svojih odredišta, a na sjeveru Njemačke jedan je vozač poginuo kada je njegovo vozilo sletjelo s ceste, navodi se u izvještajima policije.

Situacija je zbog obilnih snježnih padalina posebno kritična u saveznim pokrajinama Bavarska i Tirinška gdje mnoge saobraćajnice blokiraju grane drveća koje su popustile pod teretom snijega.

U velikim djelovima zapadne Njemačke teretnjacima je zabranjen saobraćaj i policija ih uklanja s autocesta i upućuje na parkirališta.

Na aerodromu u Frankfurtu jutros je od 1.100 letova otkazano čak 125 zbog jakih naleta vjetra koji su dostizali brzinu od 140 km na sat, a slična situacija je zabilježena i na ostalim aerodromima u Njemačkoj.

Više od 400 policajaca je angažovano u jugozapadnoj pokrajini Baden Wuttenberg zbog posljedica koje je izazvala snježna oluja.

Vlasti su također upozorile sve ljubitelje zimskih sportova na snježne lavine u planinskim područjima koje uzrokuju jaki vjetrovi.

(Izvor: FENA)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 13/01/2017 - 15:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top