fbpx SOA: Odbacujemo sve navode o naoružavanju selefija, tražili smo od OSA-e da se očituje

SOA: Odbacujemo sve navode o naoružavanju selefija, tražili smo od OSA-e da se očituje

Home

SOA: Odbacujemo sve navode o naoružavanju selefija, tražili smo od OSA-e da se očituje

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske oglasila se u povodu informacija da su hrvatski obavještajci i diplomate radili na naoružavanju selefija u BiH kako bi dokazali tvrdnje predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o tome da je BiH "leglo radikalizma".

"Kao neistinite i zlonamjerne odbacujemo navode da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini (BiH), čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma", piše u saopćenju za javnost SOA-e. 

Dalje navode da je borba protiv terorizma prioritet rada SOA-e i sve zadaće na suzbijanju terorizma provode profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Evrope, prenosi Klix.

"Smatramo da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO-a, a posebice same BiH. Stoga smo od bosanskohercegovačke sigurnosno-obavještajne službe OSA-e zatražili službeno očitovanje o ovim neistinitim navodima, a o njima ćemo izvijestiti i naše međunarodne partnere", navodi se u saopćenju.

Objavio: Čet, 14/03/2019 - 13:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top