Šokantne ispovijesti žena: Kako se postaje džihad nevjesta?

Home

Šokantne ispovijesti žena: Kako se postaje džihad nevjesta?


Nakon što su džihadisti ISIL-a u Iraku i Siriji pretrpjeli velike gubitke teritorija, počele su da ih napuštaju i žene.

Neke od njih je uhvatila iračka vojska i zajedno sa djecom se nalaze u zatvoru, a neke su u izbjegličkim kampovima.

U razgovoru za CNN su pojedine objasnile kako su platile krijumčarima da im pomognu da pobjegnu. Većina se pokajala zbog svoje odluke da se priključe džihadistima i rekle su da su željele da "upoznaju prave muslimane".

Saida, koja je pobjegla iz Francuske da bi se pridružila ISIL-u rekla je da očajnički želi da se vrati sa sinom u Evropu.

Ona je napustila Montpellier jer joj je navodno obećan fantastičan život u braku, a umjesto toga našla se u ženskoj spavaonici zvanoj "madafa", a onda iskusila neku vrstu "brzog upoznavanja".

- Kada žena stigne u madafu ona napravi neku vrstu CV-a. Zapiše svoje godine, ime, kakva je njena ličnost, šta želi od muškarca. I muškarci takođe prave CV-jeve. Onda se upoznate i pričate 15-20 minuta prije nego što ne kažete "da" ili "ne". Ako se oboje složite, onda se vjenčate - kaže ona.

Druga žena, engleska učiteljica koja se predstavila kao May, sasvim slučajno je završila u kandžama terorista.

Ona se u Raki zaljubila u jednog muškarca koji "nije želio da se bori" i bačen je kasnije u zatvor. Ona se plaši da ga nikad više neće vidjeti.

- Želim da me neko ubije, jer ne mogu to sama da učinim - rekla je ona. Tri sestre i Indonezije su ispričale kako su željele da se udaju za "čiste muslimane". Umjesto toga udale su se za džihadiste.

Govoreći o svojim muževima one su rekle da oni govore kako žele da idu u džihad zbog Boga, ali "ono što stvarno žele su žene i seks".

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 21/07/2017 - 08:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top