Solak: Ujutro postavljamo šatore na 14 graničnih prijelaza

sksksksk
Prema njegovim riječima, Štab civilne zaštite FBiH odmah je danas na sjednici usvojio naredbu da se krene s postavljanjem karantina na 15 graničnih prelaza

Nakon što je Predsjedništvo BiH danas na sjednici u Sarajevu zatražilo da se zatvore svi granični prijelazi gdje nisu uspostavljeni karantini i za to zatražilo rok od 24 sata, kontaktirali smo Fahrudina Solaka, načelnika Federalnog štaba civilne zaštite.

 

Prema njegovim riječima, Štab civilne zaštite FBiH odmah je danas na sjednici usvojio naredbu da se krene s postavljanjem karantina na 14 graničnih prelaza.

 - Mi već sutra ujutro krećemo na prijelaze. Rasporedit ćemo sve ljude i fokusirati se na ove velike granične prelaze i mislim da možemo u jednom danu da probamo da to završimo. Radi se o 14 graničnih prelaza. Prvo ćemo postaviti šatore a onda ćemo vidjeti dalje - kaže Solak.

 

Federalna uprava civilne zaštite kako kaže već na dva granična prijelaza Izačić i Bijača ima jedan dio opreme Oružanih snaga.

 

- Onda idemo odmah Šamac, Orašje, Kladuša, Kamensko, Osoje, Doljani, Neum 1, Neum 2. Granična policija će onda dalje. Gdje nema karantina, nema ni prolaza - kaže Solak.