Sportski objekat ubuduće će nositi ime Benjamina Ključanina

.
Pomoćni teren NK Podgrmeč, čija je izgradnja počela prije dvije godine, dobio je i umjetnu travu

Cijeli projekat bi trebao biti završen do sredine iduće godine što podrazumjeva postavljanje ograde i rasjvete, izgradnju mini tribina, te uređivanje staze oko terena. Na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu u toku je izgradnja pomoćnog terena dimenzija 42X26 metara, a jučer su počeli i radovi na postavljanju umjetne trave. Sredstva za ovaj vrijedan projekat u iznosu od 85.000 KM su obezbIjeđena od Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u visini od 50.000 KM, te Općine Sanski Most sa 35.000 KM.

Prema riječima Šemsudina Habibovića, predsjednika NK Podgrmač, realizacijom ovog projekta će biti olakšan trenažni proces igrača iz omladinskog pogona kluba, ali i seniorske ekipe, a omogućiće i organizaciju malonogometnih turnira, te iznajmljivanje terena za rekreativne termine. Pomenimo, radovi na izgradnji ovog sportskog objekta su počeli prije dvije godine, 19. decembra, a prema riječima Habibovića on je projektnu dokumentaciju uradio još prije četiri godine. 

 

Habibović ističe da bi cjelokupni projekat trebao biti završen do sredine iduće godine što podrazumijeva postavljanje ograde i rasjvete, izgradnju mini tribina, te uređivanje staze oko terena. On ističe da je odlučeno da ovaj sportski objekat nosi naziv Benjamin Ključanin, nedavno preminuli igrač i trener Podgrmeča koji je ostavio neizbrisiv trag u ovom sportskom kolektivu.

 

Treba reći da je umjetna trava nabavljena u Belgiji, a radove na njenom postavljanju izvodi firma „Mavas – sportske podloge“ iz Mrkonjić Grada.

 

U Podgrmeču je dogovero da će se po okončanju svih radova na terenu održati revijalni malonogometni turnir na kojem će učestvovati ekipe sastavljene od najmlađih nogometaša iz grada na devet rijeka.