Sramne poruke i prijetnje maćehe koja je zlostavljala dječaka u Bužimu: Ni jedan zakon nam ne može ništa…

zlostavljanje
Slučaj u kojem je maćeha zlostavljala maloljetno dijete u Bužimu zgrozio je cijeli USK i šire.

 

 

“Zna li se gdje se nalazi zlostavljani dječak iz Bužima? Imam prepiske od maćehe gdje se smije tome što mu radi i kaže da za nju i njenog oca koji je na to nagovara, nema zakona.

Dižite tu vijest da se spasi dječak. Vi ste medij, vršite pritisak na javnost, to možete. Kasno će nam biti svima kad ga ubiju.”- poruka je koju je čitateljica portala Cazin.net poslala na našu adresu.

Prije nekoliko dana objavili smo vijest u kojoj smo pisali i nasilju nad maloljetnim dječakom koje je evidentirano u Bužimu.

“Naime, kako smo saznali iz Centra za socijalni rad Bužim, maćeha H.S. (25) istukla je dječaka T.D. (, a koji je zatim pobjegao iz kuće u školu. Dječak je u školu došao bez bunde, da bi po njega došla nana koja ga je odvela u Dom zdravlja Bužim.

Pripadnici Policijske stanice Bužim obavili su razgovor s maćehom H.S. i nanom, te sastavili službenu zabilješku, dok je s djetetom razgovor obavila službenica Centra za socijalni rad Bužim.”

U prepisci koju objavljujemo javno, vidljivo je na koji se način maćeha djeteta odnosi prema ovom dječaku.

Uz veoma vulgarne komentare i prijetnje u kojima navodi da im nikakv zakon ne može ništa, dodatno je potvrdila o kakvom se karakteru i osobi radi. Ali, ovo sve mora biti predmet djelovanja nadležnih organa koji moraju ovaj slučaj procesuirati i utvrditi odgovornost svih učesnika i o svemu obavijestiti javnost.

Također, naša čitateljica i savjesna sugrađanka je mnogim nadležnim ustanovama i direktno pisala i prijavljivala ovaj slučaj, te zatražila njihovo uključenje. Koliko su konkretno, policija, centar za socijalni rad, razna ministarstva učinila da pomognu ovom dječaku, samo radeći svoj posao, saznaćemo i objaviti uskoro.

Ovakvi primjeri bi se morali javno osuditi i odbaciti i nikada ne dozvoliti da u našim mjestima imamo ovakve pojave nasilja nad maloljetnim, nedužnim i nezaštićenim osobama.