Sramotno okupljanje ekstremista iz kriminalnog miljea u Skupštini RS

Home

Sramotno okupljanje ekstremista iz kriminalnog miljea u Skupštini RS


Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) posljednjih mjeseci pretvorena je na najprimitivniji način u skaradnu instituciju, u kojoj parlamentarizam i demokratska volja naroda iščezavaju, a na njihovo mjesto stupa ogoljeli oblik jednumlja, ali i otvoreno nasilje i primitivizam najniže vrste. Nakon što je u skupštinu dovedena naoružana policija, zadnjih dana svjedoci smo koliko je situacija izmakla kontroli, stav je NDP-a.

"'Sesije' uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su udarci u kovčeg parlamentanom životu i demokratiji u Republici Srpskoj. Ovaj nezabilježeni skandal u političkoj istoriji Republike Srpske dešava se u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinm zasjedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po građane i budućnost Republike Srpske", saopšteno je danas iz ove političke partije.

Iz NDP-a smatraju da prisustvo sumnjivih instant patriota, u danima kada bi se trebalo dostojanstveno i ponosno obilježavati Dan Republike, donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu Republike Srpske u svijetu.

"Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i građanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini Republike Srpske, očekujemo suvislo objašnjenje, koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda. Zbog skandala, koji je poprimio i međunarodne razmjere, zahtjevamo da se skupštinsko rukovodstvo zvanično izjasni o pomenutom skupu i objasni ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom  osnovu organizovao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih lica te ustupio prostorije Narodne skupštine, odnosno male skupštinske sale", ističe se u saopštenju.

Takođe, NDP traži od reprezentativnih boračkih organizacija, proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, da se izjasne o ovim aktivnostima i ograde od eventualnog ušešća svojih članova u još jednoj u nizu opasnih podvala u režiji neogovornih avanturista retrogradne političke orijentacije.

"U godini kada je potrebno graditi ambijent za provođenje slobodnih i fer izbora, vlast se, na dosada najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije Republike te držanja u stanju straha i neizvjesnosti preostalog stanovništva", poručili su iz NDP-a.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Ned, 14/01/2018 - 13:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top