Srbijanski pjevač svirepo ubio djevojku: Jelenu je pretukao, slomio joj kosti, a onda smrskano tijelo pregazio autom

Pjevačica Jelena Turšum (35) ubijena je u Travniku, a iza nje je ostalo troje maloljetne djece. Jelenu je svirepo ubio vanbračni suprug i kolega Zoran Gromović, bivši učesnik "Pinkovih zvezda".

Ovo svirepo ubistvo dogodilo se 2015. godine, ali ovakve tragedije se ne zaboravljaju i uvijek se treba boriti protiv nasilja nad ženama. 

Nakon ubistva, Jelenin očuh ispričao je šta se dogodilo, prenosi Alo.rs.

"- Našu Jelenu je Zoran u subotu odveo među vikendice, gdje ima malo ljudi. Tu ju je tukao i lomio kosti dok se nije onesvijestila i pala na zemlju. Bijesan na nju, sjeo je u svoj Passat i tri puta prešao preko njenog tijela dok nije umrla. Onda je otišao do prve vikendice i sam pozvao policiju" - pričao je još u šoku Nenad Škorić, očuh tragično nastradale pjevačice, prenosi Avaz.ba.

Tragični događaj odigrao se na malom makadamskom putu koji vodi ka Gornjem Putićevu, a u blizini Zoranove vikendice. Prema pisanju medija, sve se desilo nakon svirke na kojoj su zajedno nastupali. Obdukcija je pokazala da je nesretna žena preminula od posljedica traumatskog šoka koji je uzrokovan višestrukim prijelomom koštanih struktura.

Zoran je u policiji tvrdio da to nije namjerno učinio, nego da se radilo o nesretnom slučaju te da se zbog pijanstva ne sjeća svih pojedinosti. Tamošnji tužilac je naložio vještačenje vozila.

Isto je zanimalo i sutkinju Stanu Imamović, člana Sudskog vijeća. Dr. Cirhlarž je kazao da ima tragova i na lijevoj strani vozila. Nakon što je tužilac Meho Bradić uložio materijalne dokaze, završen je dokazni postupak optužbe.