SBB: Srebrenica i RS su neotuđivi dio države BiH

Porukom da je Srebrenica grad genocida i neodvojivi dio države BiH, danas je više stotina članova SBB-a započelo izbornu kampanju ove stranke.

Prije zvaničnog skupa, delegacija SBB-a položila je cvijeće u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari.

Nakon toga Fahrudin Radončić je s delegacijom otišao u Konjević-Polje u posjetu najvećoj bošnjačkoj heroini, nani Fati. Tokom razgovora u njenoj kući, vidno raspoložena nana Fata ispričala je dio svoje epopejske borbe protiv izgradnje pravoslavne crkve na njenoj imovini, saopćeno je iz Press službe SBB-a.

 

sbb

 

U prepunom Domu kulture u Srebrenici – a prije toga, stotine članova SBB-a prošle su glavnom ulicom noseći "Cvijet Srebrenice" – predstavljeni su vizija i ciljevi kako će SBB izvući državu iz krize.

Ovom prilikom govorili su nosioci lista SBB-a za Državni parlament.

Poznati advokat Faruk Ćupina, nosilac državne liste iz HNK, istakao da SBB ima najbolje ljude i programe, da mora prestati višedecenijska neuspješna vlast, jer zemlju napuštaju rijeke ljudi.

Također, govorio je i nosilac državne liste iz TK Bahrudin Bato Hadžiefendić. On je propraćen ovacijama, nakon što je prisutne upoznao da je kao kantonalni ministar zdravstva zaposlio više od 130 mladih ljekara i spriječio da oni napuste BiH.

Kao poznati biznismen, političar i rukovodilac, prisutnima je govorio i nosilac državne liste iz Zeničko–dobojskog kantona Ćamil Zaimović, koji je ustvrdio da jedino SBB ima lidera za ekonomski oporavak BiH.

Nosilac državne liste SBB-a iz Kantona Sarajevo Ismir Jusko prisjetio se svojih dolazaka u Srebrenicu dok je bio uposlenik Ambasade SAD u Sarajevu, a posebno je istakao svoju ratnu biografiju ispisanu u opkoljenom Sarajevu i svoj ministarski rezultat koji je rezultirao dobivanjem 2,7 milijardi KM za izgradnju autocesta u BiH.

Potom je govorio kandidat SBB-a za potpredsjednika RS Admir Čavka. On je ponovio ono što je rekao u Skupštini RS u lice svojim srpskim kolegama: "U Srebrenici je počinjen genocid i Srebrenica je sveto mjesto gdje nikakve revizije neće promijeniti istinu i presude Međunarodnog tribunala u Hagu."

On je naglasio da se vratio u rodnu Banju Luku iz ugodne Švedske, da tu živi sa svojom porodicom i da nije vikend-patriota kao pojedinci iz SDA, koji primaju poslaničke plaće u RS, a žive u Federaciji BiH.

Inače, na skupu je prezentirano više konkretnih projekata, planova i strategija koje će SBB provesti kada se promijeni vlast 7. oktobra ove godine.

Na spektakularnom skupu u Srebrenici govorio je i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. On je u svom govoru istakao da ga uopće ne brine ko će u ime srpskog i hrvatskog naroda biti legitimni predstavnik u Predsjedništvu BiH.

- Potpuno sam siguran da ću ih svojom ekonomskom vizijom, dovođenjem stranih investitora, zajedničkim i usaglašenim ekonomskim planom od kojeg će koristi imati cijela zemlja, privući ka Sarajevu i da ćemo, umjesto razarajućih javnih svađa i polemika,  imati harmonizirane odnose u najboljem interesu naše zemlje i cijele BiH - rekao je Radončić

Bošnjaci trebaju ličiti na nanu Fatu

- Uz naše okupljanje u Srebrenici, gradu gdje je počinjen genocid i koji je zajedno sa RS neotuđivi dio Bosne i Hercegovine, velika je simbolika da se naš prvi susret na početku izborne kampanje dogodio baš u kući Fate Orlović.

Nadljudska borba naše nane Fate, da je niko ne može uplašiti, da je niko ne može potkupiti, da je niko ne može prepasti montiranim optužnicama da prepusti drugima ono što je njeno, pokazuje kakvi trebaju biti svi Bošnjaci, pa i članovi SBB-a.

Nana Fata je postala uzor i sadašnjim i budućim generacijama, a Srebrenica mjesto naše najveće boli i genocida koji niko ne može negirati. Naša generacija, naša djeca, naši unuci i unuci naših unuka će se do kraja ovoga svijeta sjećati počinjenog genocida i to niko nikada neće moći promijeniti - rekao je Radončić.

 

sbb