Srebreničanin uhapšen nakon što je u njegovom objektu pronađen arsenal oružja

srebrenica
Srebrenička policija uhapsila je osobu iz Srebrenice čiji su inicijali I. S. nakon što je pretresom objekata koje koristi pronašla arsenal oružja.


Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Srebrenici policija je pretresom objekata koje koristi osumnjičeni pronašla i oduzela puškomitraljez, dva ručna bacača, 21 ručnu bombu, tromblonske mine, veću količinu kapisli i detonatora sa žicama, više od 3.700 komada municije različitog kalibra i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prethodno su policijski službenici postupili po prijavi od ponedjeljka, 17. augusta, da u srebreničkom mjestu Sase I. S. prijeti upotrebom oružja prijavitelju i uhapsili I. S. koji im je tada dobrovoljno predao lovačku pušku s pripadajućom municijom.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja za krivična djela ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.