Srećko Trifković će danas biti sproveden u Tužilaštvo RS

Srećko Trifković, koji se sumnjiči zbog ubistva Damira Ostojića i pokušaja ubistva njegove supruge Sandre Jošić, bit će danas sproveden u Republičko javno tužilaštvo u Banjoj Luci, potvrdila je portparol te pravosudne institucije Dragica Tojagić.

Prema zahtjevu Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Trifkovića su jučer uhapsili službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

- Trifkovića su preuzeli pripadnici Jedinice žandarmerije Banja Luka te transportirali u prostorije Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet, gdje se nad njim provodi kriminalistička obrada – potvrđeno je iz entitetske policije.

Nakon završene kriminalističke obrade, Trifković će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti proveden u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva - Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, na daljnje postupanje.

Trifković je jučer uhapšen nakon što je pušten iz pritvora u Zenici, gdje je bio zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu dvojice policajaca u Sarajevu.

Policija RS u maju je dostavila nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv Srećka Trifkovića s Pala, koji se sumnjiči da je s 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo Škoda Octavia, vlasništvo D. A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018., kada su sva trojica, u dogovoru s još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018. godine.

Policija RS je ranije podnijela izvještaj i protiv Miloša Obradova, koji se nalazi u pritvoru u KPZ-u Zenica, zbog sumnje da je sa Srećkom Trifkovićem učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, prenosi Avaz.

U pritvoru u Banjoj Luci se već nalazi osumnjičeni Stefan Samardžija.

Izvor: