Bihaćki srednjoškolci te pozivaju: "Daruj krv, spasi život"

JU „Medicinska škola“ Bihać i ove godine nastavlja učestvovati u projektu „Ja građanin“.

Učenici IIIc razreda spomenute škole odlučili su se pozabaviti temom koja je veoma aktuelna u zadnjem periodu na području cijele Bosne i Hercegovine, a prvenstveno našeg Kantona, a njome se želi javnosti istaknuti važnost darivanja krvi. Povećan broj saobraćajnih nesreća, te različitih operativnih zahvata i težih povreda povećava i potrebu za zalihama krvi. Upravo zbog toga srednjoškolci ovog vikenda sprovode akciju pod nazivom "Daruj krv, spasi život".

Image

Naime, u subotu, 16.02.2019. godine, u Kantonalnoj bolnici Irfan Ljubijankić u Bihaću održat će se redovno darivanje krvi 08-12:00 sati, te apelujemo na sve građane koji su u mogućnosti da dođu i da daruju tečnost koja život znači, te podrže humanu bihaćku mladost, koje imaju i podršku mnogih javnih ličnosti u našoj državi.

Prije svega, cilj učenika IIIc jeste edukacija prevencija i promocija zdravlja naših građana. Stoga budimo humani i već 16.02.2019. godine priključimo se humanitarnoj akciji darivanja krvi, jer jedna kap nekom život znači!