Cazinski srednjoškolci vratili osmijeh na lice djevojčice koja ne ide u školu jer roditelji nemaju novca

Teška životna priča porodice Puškar koju je prenijela RTV Cazin, a o kojoj smo pisali i na našem portalu, potresla je mnoge.

Naime, ova porodica živi u napuštenim halama firme “Agrokomerc” u selu Vrelo. Salih je u proteklom ratu ostao invalid u desnu nogu. Zbog šećerne bolesti morali su mu odsjeći lijevu nogu pa je sada trajno u invalidskim kolicima. Supruga Safeta ima epilepsiju, a u očima očaj da život naprave boljim.

Imaju petero djece. Dva sina i tri kćeri, od kojih četvero školuju, a najmlađa 7-godišnja Hana ne pohađa nastavu, jer roditelji nemaju novac za njeno školovanje. Djevojčica nema ni svoju sobu, kamoli kuću. Preživljavaju iz dana u dan, nadajući se da će im novi dan donijeti nešto dobro, nekoga dobrog ko će im pomoći.

Image

Upravo je Hanina nemogućnost da ide u školu, i pored njene velike želje za učenjem, potakla učenike JU "Druga srednja škola" Cazin da udruže snage i prikupe određena sredstva kako bi pomogli djevojčici i njenoj porodici. Tako su u vrlo kratkom vremenu prikupili oko 300 KM koje će Puškarima sigurno olakšati ove hladne, zimske dane. Osim spomenutih novčanih sredstava, humani cazinski srednjoškolci pripremili su posebno iznenađenje za malu Hanu, kojoj su uljepšali dan ne samo svojom posjetom već i velikim brojem poklona. 

Image

Vezana vijest: Sedmogodišnja Hana iz Cazina ne ide u školu jer roditelji nemaju novca (VIDEO)

Ukoliko i Vi želite i možete pomoći, Saliha možete kontaktirati na broj telefona: 061 312 063.