Srpska lista traži od Srbije da specijalnu policiju Kosova proglasi terorističkom organizacijom

.
Oni ugrožavaju mir na ovim prostorima, sa nesagledivim posljedicama po budućnost Zapadnog Balkana pa i čitave Evrope, smatraju iz ove stranke

Srpska lista zatražila je od Vlade Srbije da bezbjednosne agencije Kosova proglasi terorističkim organizacijama. Do poziva je došlo nakon što je Kosovo proglasilo za terorističke organizaciju Sjeverne brigade i Civilnu zaštitu.

 

 

"Teror i represija"

U pismu se navodi da srpski narod na Kosovu već više od dvije godine trpi teror i represiju "antisrpskog režima" Albina Kurtija "sa ciljem progona svega što je srpsko".

Izlistali su zatim šta su sve kosovske bezbjednosne strukture, koje su okarakterisali kao parapolicijske, specijalne i obavještajne strukture uradili protiv Srba na Kosovu.

"Ugrožavaju mir"

Poručili su u pismu da vjeruju da bi se odlukom o proglašenju kosovskih bezbjednosnih institucija, terorističkim organizacijama, u saradnji sa međunarodnim institucijama i zapadnim partnerima – spriječile dalje "nelegalne aktivnosti ovih formacija i njihovih saradnika na ugrožavanju mira na ovim prostorima“, te stvorile pravne osnove za djelovanje svih državnih organa Srbije protiv ovih organizacija i isti izveli pred lice pravde.

 

- Oni ugrožavaju mir na ovim prostorima, sa nesagledivim posljedicama po budućnost Zapadnog Balkana pa i čitave Evrope - smatraju iz ove stranke, prenosi Kossev.info.

 

Foto:Kosovo online