Šta se desilo u Bihaću: Dvojica Marokanaca iza rešetaka, treći završio u bolnici s teškim povredama

ds

Dvije osobe uhapšene su nakon jučerašnje tučnjave u migrantskom kampu Lipa u Bihaću.

Policiji je sve prijavio uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH koji je radio na osiguranju.

Kako je za Hayat.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK, teško je povrijeđen migrant inicijala H. S. (22) iz Maroka, najvjerovatnije hladnim oružjem.

Policija je po dolasku na lice mjesta pronašla povrijeđenog te je prevezen u KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ gdje su mu konstatovane višestruke ubodne rane te je hospitaliziran. Doktori su se očitovali da se radi o teškim tjelesnim povredama opasnim po život. Dva lica koja su zatečena na licu mjesta H. N. (36) i N. T (19), obojica iz Maroka. Žalili su se na povrede te im je omogućen ljekarski pregled nakon čega su im konstatovane lake tjelesne povrede – rekao nam je Beganović.

Ova dva migranta su uhapšena zbog sumnje da su učestvovali u napadu te se nalaze na kriminalističkoj obradi u MUP-u USK.

Po nalogu kantonalnog tužioca, koji se očitovao da u opisanom dogođaju postoje obilježja krivičnog djela Ubistvo u pokušaju, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK jutros obavljaju uviđaj.

Beganović nam je kazao da su jučer u toku dana u kampu Limpa pronađena i opojna sredstva u jednom od kontejnera te da su zbog toga uhapšene dvije osobe iz Afganistana.