Šta se sve uhapšenom savjetnika premijera USK stavlja na teret

asdasdasdasd
Akciju Pero vodi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zbog nezakonitog izdavanja fakultetskih i srednjoškolskih diploma

Pretres i hapšenje izvršeni su prema nalogu Kantonalnog suda u Bihaću i u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom.

Uhapšenom savjetniku premijera Mirsadu Topčagiću stavlja se na teret da je koristeći službeni položaj u maju mjesecu pokušao ugroziti vođenje istrage u akciji Pero, objavila je Federalna TV.

Jutros u zgradi Vlade akcija SIPA-e. Pretresen je kabinet savjetnika premijera Kantona i uhapšen savjetnik premijera. Izuzeti su registratori sa dokumentacijom.

“Osumnjičenom se stavlja na teren da je u maju ove godine koristeći svoj službeni utjecaj i položaj pokušao utjecati na ministra obrazovanja USK da pokrene prekršajni postupak protiv Hadžipašić Admira i Centar za obrazovanje odraslih VITA PLUS, odnosno da ih prekršajno kazni za njihov prethodno nezakonit rad. Međutim ministar obrazovanja USK je odbio takvo što učiniti i o svemu obavijestio Tužilaštvo”, izjavila je Irena Marjanović-Čavkić, portparol Tužilaštva USK.

Akciju Pero vodi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zbog nezakonitog izdavanja fakultetskih i srednjoškolskih diploma.

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić pozdravio je istragu koja se vodi u ovom predmetu.

“O čemu se detaljno radi, šta je predmet istrage mi nismo detaljno upoznati, jer je nama kazano svim ostalim uposlenicima da bez ikakvog problema nastavimo sa svojim radom i mi smo nesmetano radili”, kazao je Ružnić.

Izvršen je i pretres u Općini Cazin. Rasim Pajić i ranije je hapšen u okviru akcije Pero.

U okviru istrage očekuje se da budu saslušane još neke osobe.