Stanivuković: Imam video snimak i spreman sam ga objaviti

Protiv njega je, kaže, pokrenuto šest krivičnih prijava, a pita koliko je policija izvještaja podnijela protiv ubica Davida Dragičevića, Milana Vukelića, Nikole Đurovića, Jovana Arbutine i zbog drugih ubistava u RS

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković izjavio je danas da nije iznenađen novom prijavom koju je protiv njega podnijela banjalučka policija, ističući da što ga više krivično gone, on više radi.

-Njima ne odgovara kada ja radim. Ako policija i dalje nastavi s pritiskom, imam video-snimak i spreman sam ga objaviti. Ne mogu me zaustaviti. Dok god postojim, govorit ću. Ne dotiču me krivične prijave i montirani procesi – ustvrdio je on.

Protiv njega je, kaže, pokrenuto šest krivičnih prijava, a pita koliko je policija izvještaja podnijela protiv ubica Davida Dragičevića, Milana Vukelića, Nikole Đurovića, Jovana Arbutine i zbog drugih ubistava u RS.

-Koliko je krivičih prijava dostavljeno protiv kriminalaca, lopova, korumpiranih političara, koji hodaju RS-om? To je ono suštinsko pitanje, kao i šta je s policijskim inspektorom Milošem Bandićem, koji je prijetio, a krivično smo odgovorni mi koji smo se branili – ustvrdio je on.

Kaže da inspektoru Bandiću nije ni smanjenja plaća zbog izrečenih prijetnji Ivanu Begiću.

Banjalučka policija podnijela je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv I.B. iz Prijedora i D.S., iz Banja Luke, zbog počinjena dva krivična djela neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Navedena krivična djela su izvršena dana 13.februara 2019. godine u Banjoj Luci, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Ivana Begića i Draška Stanivukovića.

Nakon što je Draško Stanivuković ranije objavio audio-snimak na društvenim mrežama, a koji se navodno odnosi na saslušanje Ivana Begića od policijskog službenika u Policijskoj upravi Banja Luka, iz policije RS su najavili da će protiv Stanivukovića i Begića podnijeti izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Stanivuković je na to odgovorio da audio-snimak „dobijaju od ljudi iz policije RS“, piše Fokus.

Izvor: