Stanivuković iznio nove detalje o "švercu kisika": Nakon ovoga moraju uslijediti hapšenja

.
Ovo su krunski dokazi koji potpuno razotkrivaju aferu Kiseonik, kazao je Stanivuković

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se danas novinarima ispred zgrade tužilaštva u ovom gradu iznoseći nove detalje u aferi "Kiseonik" kazavši da su "ovo krunski dokazi koji potpuno razotkrivaju" pomenutu aferu.

On je u Javno tužilaštvo Republike Srpskeg predao zapisnik o inspekcijskom nadzoru Agencije za lijekove BiH kompanije TGT Tehnogas iz Laktaša, za koju tvrdi da se bavila švercom kisika.

- Ako nakon ovog ne krenu hapšenje onda je ovo kraj svega - kazao je Stanivuković.

Dodao je kako ova kompanija nije imala dozvolu za promet lijekovima na veliko.

- Ima li smo u ratu čovjeka koji se bavio švercom cigareta, a sad imamo šverc kisika. Ova kompanija nije imala dozvolu za promet lijekovima na veliko - rekao je Stanivuković koji tvrdi da je ovaj zapisnik krunski dokaz za cijelu aferu "Kiseonik".

On je istakao i da je kompanija TGT Tehnogas ustvari registrirana kao proizvođač tehničkih gasova.

Stanivuković je na kraju pročitao iz zapisnika kako pomenuta kompanija nema ni laboratoriju za kontrolu bilo kakvog gasa koji proizvodi.

Podsjetimo, Stanivuković je prije nekoliko dana pokrenuo aferu "Kiseonik" iznošenjem zloupotreba koje su učinjene tokom nabavke medicinskih sredstava i lijekova za UKC RS-a u Banjoj Luci, a koje se tiču optužbi da je zdravstvena vlast u ovom entitetu koristila tehničko-industrijski kisik za "liječenje" pacijenata, umjesto medicinskog.

Foto: RAS Srbija