Stanivuković nije krio oduševljenje: Odbornici prihvatili rebalans budžeta

.
Sjednicu napustili odbornici SNSD-a

Odbornici Skupštine grada Banja Luka podržali SU na današnjem zasjedanju ovogodišnji Rebalans gradskog budžeta. Odluka je donesena na kraju višesatnog i turbulentnog zasjedanja.

Rebalans su podržali odbornici PDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a, SP-a te odbornik SDS-a i odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove".

Sjednicu napustili odbornici SNSD-a

Oduševljenje jer je uspio osigurati podršku nije krio gradonačelnik Draško Stanivuković, a zbog svoje preglasne reakcije dobio je upozorenje potpredsjednik Skupštine grada Saše Čudića.

Sjednicu su danas napustili odbornici SNSD-a jer, kako je navedeno, nisu ispunjeni minimalni uvjeti kada je u pitanju isplata naknada za porodilje. Šef Kluba odbornik SNSD-a Dragoslav Topić rekao je da su zahtjevi većine samo djelimično uvaženi.

- Bliži se kraj ove godine i nisu ispoštovani amandmani skupštinske većine. Sa današnjim danom isplaćene su 202 porodilje. Stiglo je 1.178 prijava, što znači da se 976 nalazi u obradi - rekao je Topić.

On je naveo kako nije sigurno ni da da li su 202 porodilje dobile cjelokupan iznos od po 500 KM.

Zaprimljeno 1.178 zahtjeva porodilja

Gradonačelnik Stanivuković rekao je da je uvažio svaki amandman i zahtjev koji je postavljen pred njega.

- Kada je riječ o prijavama porodilja ili bilo kojih drugih prijava, to je dinamičan proces sve do roka dok traje. Dali smo rok da posljednja porodilja koja se porodi 31. decembra može predati prijavu u februaru i biće isplaćena - kazao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku zaprimljeno je 1.178 zahtjeva porodilja, od kojih je 976 obrađenih i pušteno je na plaćanje, dok će preostali ići do kraja dana na isplatu.

Izvor: