Stanje na putevima: Vozači oprez, povećan broj djece na saobraćajnicama

Home

Stanje na putevima: Vozači oprez, povećan broj djece na saobraćajnicama


Pretežno vlažan kolovoz i pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara karakterizira saobraćajnu situaciju u BiH.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: Simin Han-Donje Caparde, Hrenovica-Mesići, Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, Stupari- Kladanj i Doljani. 

Na graničnim prelazima, trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U većem djelu naše zemlje, danas počinje nova školska godina i očekuje se veliki broj djece na saobraćajnicama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećamo da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.  

Roditelji, ako vozite svoju djecu do škole, ne zaboravite da ih vežete sigurnosnim pojasevima. Djeca visine do 150 cm moraju sjediti na podmetaču (boosteru) kako im pojas ne bi prelazio preko lica. Zabranjeno je djeci mlađoj od 12 godina da sjede na suvozačkom sjedištu.

Đaci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju (semafore i pješačke prelaze).

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Pon, 04/09/2017 - 10:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top