Stariji čovjek pokušao silovati djevojčicu, pa pucao iz pištolja i prijetio njenim roditeljima

Serafim M. (72) iz Borče uhapšen je pod sumnjom da je na silu uvukao maloletnu komšinicu Z. Đ. (15) i dodirivao je po tijelu s namjerom da je siluje.

Srećom, djevojčica je uspjela da se izvuče i pobjegne kod roditelja, kojima je prijavila šta se dogodilo, a napasnik je uhapšen iste večeri.

Drama se dogodila u nedelju oko 23 sata. Z. Đ. je prethodno bila s dečkom, a kad je krenula kući, ispred svoje kapije sačekao ju je Serafim M.

Otkopčao joj pantalone

- Pozvao ju je, uhvatio za ruku i uvukao u kuću, objašnjavajući joj da mu treba pomoć. Rekao joj je: "Dođi za sekund samo, treba mi tvoja energija". Nije ni shvatila šta se dešava, već je bila unutra - priča za rođak devojčice.

Kako navodi, kada su ušli, starac je zaključao vrata i grubo je odgurnuo da sjedne na krevet.

- Prišao joj je i otkopčao joj duksericu, pa počeo da je ljubi po vratu. Onda joj je otkopčao pantalone i dodirivao butine. Dijete od straha nije smjelo da vrišti, ali je onda krenula da ga ispituje o zečevima koje gaji u dvorištu kako bi mu odvukla pažnju. Serafim joj je tada uzeo telefon i stavio ga na sto, okrenuvši se leđima. Ona je to iskoristila i istrčala iz kuće - priča rođak.

Prema njegovim riječima, djevojčica ni sama nije znala da objasni kako joj je uspjelo da otključa vrata i pobjegne od manijaka.

selo.jpg

 Ušla je u kuću, tresla se od straha. Sve je odmah ispričala. Tada smo mi zajedno s njenim ocem otišli preko puta do komšije. Dozivali smo ga, ali je on izašao i ispred kuće ispalio jedan metak iz pištolja. Došao je do kapije i rekao da ništa loše nije uradio, sve vrijeme držeći pištolj u rukama. Vratili smo se u kuću i sve prijavili policiji - kaže sagovornik.

Nosio sjekiru u jakni

Prema njegovim riječima, policija je došla u četiri patrolna automobila.

- Inspektori su ga prvo zvali da izađe da razgovaraju. On je izašao, ali nije shvatio da su to policajci jer je njima počeo da prijeti da će zvati policiju. Za to vrijeme ostali policajci su ušli u kuću s druge strane. Kad su ga savladali, u jakni su mu pronašli sjekiru. Poslije su u kući, kako sam čuo, našli dva pištolja, dva revolvera i pušku - ispričao je rođak napadnute djevojčice.

Dovodio djecu u kuću

Prema riječima komšija, Serafim živi u Mladenovcu, a u kuću u Borči je povremeno dolazio. 

- Došao je prije sedam dana i od tada se čudno ponaša. Sjedio je često na ploči ispred i buljio u svakog ko bi prošao. Tog dana je sve vrijeme gledao mladu komšinicu i pratio je. Ali je strašno što je on i ranije zvao dječicu iz kraja da dođu kod njega da navodno vide zečeve - pričaju komšije u Borči.