Steže zima: Dolaze snijeg i minusi

U Bosni će danas biti oblačno sa snijegom. Glavnina padavina bit će prije podne. Prognozirana visina snježnog pokrivača je od 5 do 10 centimetara. U drugoj polovini dana postepeno slabljenje padavina. U Hercegovini prije podne oblačno.

U većem dijelu Hercegovine djelomično smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana, osim u sjevernim područjima. Vjetar u Bosni slab, sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni većinom između - 4 i 1 stepen, u Hercegovini između 4 i 9.

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme se prognozira u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 5 i - 1 stepen, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 2 stepena, na jugu zemlje od 5 do 9.

U petak prije podne se očekuje novo naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 8 i - 3, na jugu zemlje do jedan stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između - 2 i 2, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni.

U subotu, 1. decembra, u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama. U višim područjima slab snijeg. Vjetar slab, sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 4 i 0 stepeni, na jugu zemlje do 4. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 4 stepena, na jugu zemlje od 7 do 11 stepeni.