Stigao odgovor iz policije: Hoće li MUP KS kazniti Sebiju Izetbegović zbog parkiranja na trotoaru i kolika je predviđena kazna za to

.
Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, jučer je snimljena, prema pisanju portala Raport.ba, tokom šopinga u jednoj trgovini u Sarajevu. Naime, čitalac Raporta poslao je ovom portalu fotografije na kojima se vidi kako je Izetbegović parkirala svoj terenac marke Mercedes na trotoaru dok je obavljala kupovinu.

 

Podsjećanja radi, prije nekoliko dana smo vidjeli sličan primjer bahatosti kada je vozač terenca parkirao svoje vozilo pored Vječne vatre u Sarajevu, na pješačkoj zoni.

 

Tim povodom, poslali smo dopis MUP-u KS sa sljedećim pitanjima:

 

1) Da li MUP KS na osnovu fotografija može reagovati i dotičnoj osobi uručiti kaznu za nepropisno parkiranje vozila i hoće li MUP KS to i učiniti?

 

2) Kolika je zakonom predviđena kazna za ovakvu vrstu kršenja saobraćajnih propisa?

Jutros smo dobili odgovor iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS u kojem stoji sljedeće:

 

“U vezi sa vašim upitom, obavještavamo vas da su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem provjere identiteta vlasnika vozila, odnosno, vozača i utvrđivanja prekršajne odgovornosti istog. Zakonski propisana novčana kazna za nepropisno parkiranje je 40,00 KM”, stoji u odgovoru MUP-a KS kojeg smo dobili.

 

Također, poslali smo i dopis Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, tačnije na adresu same direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović. Odgovor Sebije Izetbegović i KCUS-a ćemo naknadno objaviti, ukoliko nam ova ustanova uopće dostavi isti, s obzirom da im je praksa u posljednje vrijeme da uglavnom ne odgovaraju na medijske upite.