Strašan incident: Četvero djece propalo kroz zaleđeno jezero, u kritičnom su stanju

hitna
Kroz zaleđeno jezero u blizini Birminghama, u Engleskoj, propalo je više djece.

 

Četvero je spašeno i prebačeno u bolnicu u kritičnom stanju. Vlasti navode da je do incidenta došlo kada su se djeca igrala na ledu u parku Babbs Mill. 

Djeca su prevezena u dvije bolnice u Birminghamu. Službenici hitne pomoći su naveli kako je mališanima tokom spašavanja utvrđen srčani zastoj. Jučer navečer je Richard Stanton, voditelj vatrogasne službe West Midlands, kazao da im je po dolasku rečeno kako se u jezeru nalazi do šestero osoba.

POLICAJAC TOKOM SPAŠAVANJA ZADOBIO HIPOTERMIJU

Nastavili smo s potragom kako bismo ustanovili ima li drugih žrtava – rekao je Stanton, ali je kasnije dodao da se potraga tokom noći obustavlja zbog hladnoću vode, dobi djece koja su propala kroz jezero i vrijeme koje su možda proveli u vodi. Za vrijeme nesreće je temperatura zraka iznosila 1 stepen Celzijusa, piše BBC.

Supp Richard Harris, iz policije West Midlandsa, kazao je da je jedan policajac za vrijeme spašavanja dobio blagu hipotermiju te je prevezen u bolnicu iz predostrožnosti, javlja Index.hr. Hitne službe su navele kako su pozvane na mjesto događaja u 14:30 sati u nedjelju i da je prvo vozilo stiglo u roku od sedam minuta nakon poziva.