Strašan nokaut Joshue! Riješio Puleva u 9. rundi i ostao prvak

.
Nakon godinu dana bez akcije Anthony Joshua vratio se sjajnim nokautom protiv izazivača Kubrata Puleva. Čak tri puta rušio je Puleva prije nego ga je opako nokautirao u devetoj rundi i obranio svjetske titule

Uhodavao se, čekao, eskivirao, tražio taj udarac koji bi tvrdog Bugarina Kubrata Puleva (28-2) poslao na pod... I konačno ga dočekao u devetoj rundi! Anthony Joshua (24-1) brutalno je riješio 39-godišnjeg izazivača i nakon godinu dana bez akcije obranio WBA, WBO, IBF i IBO titule te ostao svjetski teškaški prvak!

Prve dvije runde protekle su bez previše akcije, oba boksača tražila su distancu i pokušavala uhvatiti ritam. No, u trećoj - eksplozija!

Joshua je silovito krenuo prema naprijed i Puleva čak dva puta rušio u nokdaun. Bugarin se oba puta uspio pridići i nekako preživjeti do kraja runde, a kako se uspio sabrati to samo on zna. Primio je prilično veliku štetu, ali pokazao veličinu i vratio se u meč.

 

Iduću rundu Joshua je usporio, tj. ušao je bez previše srljanja i nije bezglavo krenuo po nokaut već je malo po malo tražio svoju priliku za pravi napad.

Pulev se uspio sabrati i idućih nekoliko rundi koristio je provjerenu taktiku - krenuo bi u napad pa tražio klinč i u tim trenucima gledali smo puno boksačkog hrvanja. Joshua je povremeno uspio plasirati poneki direkt, ni Pulev nije ostao dužan prvaku, ali kada je otkrio tajno oružje kojim bi mogao pobijediti... E, tu je krenuo Pulevljev početak kraja.

 

Britanac je u devetoj rundi u jednom trenutku pogodio čak četiri aperkata zaredom koja nisu uzdrmala izazivača, ali su otvorila put novom. I taj je sjeo kao naručen, a ispratio ga je sjajnim lijevim krošeom i Pulev je ponovno završio na podu.

I čim se pridigao, Joshua je krenuo po finiš. Plasirao je sjajan desni kroše, Pulev se ispružio koliko je dug i više nije bilo povratka.

 

Anthony Joshua obranio je svjetske titule i oči boksačkog svijeta sada su uprte samo u jedan meč - onaj za ujedinjenje titula između Joshue i Tysona Furyja, koji drži WBC naslov!