Strašna oluja pogodila Njemačku: Poginule tri osobe

321
Također, u gradu Osnabruku život je izgubio vozač vozila nakon sudara sa kamionom

Najmanje tri osobe su poginule, a hiljade domova je ostalo bez struje kada je snažna oluja jučer pogodila sjeverne i istočne dijelove Njemačke, piše Anadolija. 

Njemačka nacionalna meteorološka služba "Deutscher Wetterdienst" (DWD) saopćila je da je oluja, nazvana Ilenia, dostigla brzinu vjetra veću od 150 kilometara na sat u planinama Harc u sjevernoj saveznoj državi Saksonija-Anhalt.
Preminuo vozač
Muškarac starosti 37 godina poginuo je kada je njegov automobil udario u drvo koje je palo u gradu Uelcenu na sjeveroistoku zemlje, javila je televizija ARD.

Pedesepetogodišnji vozač poginuo je u saobraćajnoj nesreći zbog srušenog drveta u Saksoniji-Anhaltu.

Također, u gradu Osnabruku život je izgubio vozač vozila nakon sudara sa kamionom.

Željeznički operater
Njemački nacionalni željeznički operater "Deutsche Bahn" otkazao je međugradske linije za i iz sjevernih država, uključujući Hamburg, Bremen i Šlesvig-Holstein.

Do 19. februara će biti poremećaja u željezničkom saobraćaju u cijeloj zemlji zbog štete koju je izazvalo nevrijeme, saopštio je operater.

Oluja je izazvala i nestanke struje u saveznim državama Sjeverna Rajna-Vestfalija, Saksonija-Anhalt, Brandenburg i Bavarska, ostavljajući bez električne energije više od 80.000 ljudi.