Strateško savjetovanje: Politika centra Nezavisnog bloka sa konkretnim rješenjima za državu i običnog čovjeka nema alternativu

dsa
Nezavisni blok održao je strateško planiranje na Vlašiću na kojem su uz rukovodstvo prisustvovali predstavnici nekih općinskih i kantonalnih organizacija koji rade na izradi politika i pripremi materijala o odgovoru Nezavisnog bloka na najvažnija pitanja i probleme s kojima se BiH kao država suočava.

Razgovarano je o modalitetima kako komunicirati i stati u kraj korupciji, naročito u javnim nabavkama, kriminalu sa tenderima, kako konkretno pokrenuti državu da brže pristupa EU, a data je podrška i zajedničkom nastupu u Republici Srpskoj, kao i okrupnjavanju opozicije u Federaciji.

Nezavisni blok kao politička stranka centra, nastavlja graditi svoju autentičnu politiku na prostoru cijele BiH, a sa drugim sličnim političkim stranaka iz oba bh. entiteta je otvoren za izgradnju programskih i vrijednosnih koalicija kako bi se u BiH izborili za promjene.

cdsgd

Ovakav dosljedan pristup se svakim danom sve više prepoznaje, pa NB-u pristupaju i cjelokupne organizacije i značajni pojedinci u više kantona i gradova BiH.

Također, na Savjetovanju je potvrđen i jasan stav o potrebi izmjena izbornog zakonodavstva, sa stavom da glas na prostoru čitave zemlje mora isto vrijediti, kao i da se svaki građanin Bosne i Hercegovine može kandidirati sa bilo koju poziciju.

Nezavisni blok ostaje posvećen euroatlanskim integracijama, te regionalnoj saradnji, neki su od zaključaka sa strateškog planiranja Nezavisnog bloka.