Studenti UNSA uspješni na Građevinijadi

F

Radi se o takmičenju studenata na nivou znanja iz oblasti građevinarstva i geodezije i različitih sportskih disciplina. Ove godine je učestvovalo osam zemalja: Bugarska, Rumunija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija i BiH

Studenti Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu imali su zapažen nastup na Građevinijadi 2024. koja je održana u Trebinju. Organizator ovogodišnje, 50. studentske Građevinijade bio je Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu.

Građevinijada je takmičenje studenata na nivou znanja iz oblasti građevinarstva i geodezije i različitih sportskih disciplina, podijeljenih u muške i ženske kategorije. Ovogodišnje izdanje manifestacije se ističe kao najmasovnije do sada gdje su se našli učesnici iz osam zemalja: Bugarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonijr i Bosne i Hercegovine.

Takmičarski tim Građevinskog fakulteta u Sarajevu u kojem su bili Šerif Baraković, Amar Borić i Amar Bardak, može se pohvaliti osvajanjem bronzane medalje iz betonskih konstrukcija dok su iz metalnih konstrukcija treće mjesto podijelili sa ekipom iz Splita. Uvidom u rezultate iz ostalih šest predmeta, njihovi studenti su bili četvrti iz geodezije i statike.

Muški rukometaši u sastavu: Šerif Baraković, Bekir Džemidžić, Enis Karamuja, Muamer Berbić, Nino Lagumdžija, Faris Imamović, Amar Pleh, Faris Isak i Adi Halilović, plasirali su se u finale turnira, gdje su nakon slabijeg izvođenja sedmeraca izgubili od ekipe Beograda.


Muški odbojkaši u sastavu: Muamer Berbić, Emir Kukuljac, Vekaz Mustafić, Bekir Džemidžić, Mirza Đono i Mirza Abaza, na putu do finala pobjedili su ekipe Subotice, Mostara i Banja Luke, ali su u finalnom meču poraženi od ekipe Beograda.