Studenticu iz Srbije opljačkali u Sarajevu: Ona tvrdi da je to zbog nacionalne i vjerske osnove

studentica
Studentica Sociologije iz Srbije Ola Janković na svom TikTok profilu podijelila je neugodno iskustvo koje joj se desilo u Sarajevu. Krađa je zabilježena u 8 mjesecu, a kako je mlada studentica izjavila ostala je samo jednu noć u gradu i ukradene su joj stvari iz automobila.

 

“Kako smo to opljačkani u Sarajevu. Mi smo inače ovdje bili samo jednu noć. Prije toga smo bili na kampovanju tako da smo uvečer uzeli samo stvari koje su nam potrebne za tu veće i tu noć. A ostale stvari koje smo koristili za kampovanje smo ostavili u autu.

Ujutro kad smo htjeli da vratimo stvari, vidjeli smo da je brava od auta obijena, da nam je nestao jedan šator odnosno da je ukraden kao i vreće za spavanje, puna torba kozmetike i radio. Ko još krade radio u 2023. godini?

Moja pretpostavka je da se ovo desilo zato što postoji neka netrpeljivost izđu Srbije i Bosne. Jer je neko vidio srpske tablice i odlučio da nam obije auto. Poenta ove priče je da ne osuđujete ljude na osnovu vjerske i religijske osnove. Ljudi se isključivo dijele na dobre i loše. Ja neću sada da kažem svi iz Bosne su ološi, ne. Ta osoba je ološ i to je to!

Zašto sam mislila da je sve ovo zbog nacionalne netrpeljivosti zato što se toliko sranja dešava zbog te nacionalne netrpeljivosti i to je prosto činjenično stanje koje sam ja imala na umu. Ono što nisam imala na umu je to što nisam znala da su toliko učestale pljačke i obijanja automobila u Sarajevu.

Je*i ga, to ne mogu da znam. To sam vidjela u komentarima. Ja nikad tamo nisam bila, niti živim tamo da bih imala iskustva sa tim i ta informacija nije došla do mene. Tako da se izvinjavam što sam pogriješila i nadam se da nikog nisam uvrijedila jer mi to nije bila namjera. Ja ne mrzim nikoga, niti jednu naciju niti religiju samo mrzim lopove i takve ljude.