Sud u Mostaru donio odluku: Suniti Hindić tri i po godine zatvora zbog ubistva ljubavnika iz nehata

asd
Presuda je izrečena nakon ponovljenog suđenja u Kantonalnom sudu u Mostaru

Sunita Hindić (22) danas je u Kantonalnom sudu u Mostaru osuđena na tri i po godine zatvora zbog ubistva iz nehata Nine Ivankovića koje je počinjeno u Vili Ivanković 4. oktobra 2019. godine. Ovo je za Oslobođenje potvrdila njena advokatica Nada Dalipagić.

Presuda je izrečena nakon ponovljenog suđenja koje je održano pred istim Vijećem mostarskog Suda a koji je Hindić osudio na identičnu kaznu kao i danas. Ovu presudu je ukinuo Vrhovni sud FBiH te je održan novi pretres. Vrhovni sud je uvažio žalbu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona koja je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te zbog odluke o kazneno-pravnoj sankciji i odluci o mjeri sigurnosti.

Hindić i pokojni Ivanković su bili u ljubavnoj vezi a optužena je Ivankovića usmrtila sa umišljajem iz pištolja CZ 7, 65, dok je u presudi izneseno da je ubistvo počinjeno iz nehata. Ona je 20. januara, kada se na Vrhovnom sudu FBiH razmatrala žalba Tužilaštva HNK, kazala da nije imala namjeru ubiti Ivankovića.

– Bili smo u ljubavnoj vezi godinu dana. On me je volio i ja sam njega voljela. U početku smo krili vezu jer je bio oženjen. Onda me je kasnije svima predstavljao kao djevojku. U martu sam ostala trudna s Ninom, ali sam imala spontani zbog čega smo bili nesretni. Bili smo zaljubljeni, ne bi mi palo na pamet da tako nešto uradim, navela je ona tada. I dalje se nalazi u pritvoru gdje je dva puta pokušala suicid.