Šukalo: David je nešto otkrio, zato je ubijen

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Adam Šukalo gostujući u emisiji emisiji Face to Face govorio o bori porodice Dragičević da saznaju istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

“Nije mi bilo svejedno da će 5. oktobra na velikom skupu Pravda za Davida, snajperom biti likvidiran Davor Dragičević. Ono što je zanimljivo, informacija je došla od ljudi koji su bliski Lukaču. Ja sam to preko treće osobe saznao. Niko mi nije rekao iz zvaničnih izvora. Odnosio sam se prema tome kao da to nije tačno”.

“Tužilački i MUP-ov spis sam dobio anonimno, neko je htio da mi pomogne. Sve što se desilo, praktično imamo i danas. Policijska verzija je ona u okviru koje se tužilaštvo kreće. MUP posjeduje dokumente u kojem se američko tužilaštvo zainteresovalo za ovaj slučaj i traži komunikaciju sa ocem Davorom Dragičevićem, da kod postupajućeg sudije može dobiti odobrenje da se ti nalazi otključaju. Interes SAD-a pokazuje na cvrenu lampicu. Motive za Davidovo ubistvo treba tražiti u tom pravcu, a ne u onom u kojem se okviru kreće advokatski tim. Čini mi se da nadležno tužilaštvo gura priču da se to završi kao slučaj Memić, kao što imamo i sučaj Đurović gdje je druga ličnost preuzela odgovornost“

Šukalo se plaši da će priča otići u tom pravcu.

“Imam puno povjerenja u advokatski tim. Ne bih htio da bilo šta loše neko protumači zbog ovoga. Ali plašim se da verzija u kojoj se oni kreću neće dovesti do istine. Ako bi se išlo smjerom kojim ide porodica i bloger Vasković, to bi se mnogo prije razriješilo. Zločin nad Davidom Dragičevićem je na vrhu piramide zla u RS i čitavoj BiH”.

Šukalo je govorio i o saznanjima o kojima je govorio i na press konferenciji a na koju niko nije reagovao.

“Nije problem da se ja izložim, kao i tada što sam se izložio. Zna se kako se droga valja po Banja Luci, firmom koja služi za brzu poštu. Kao potvrdu svega samo imali dokumente Keljmendija koje je izdao MUP RS.