Šukalo upozorio Lukača: Znaj da prvo po tebe dolazimo, više te niko ne sluša

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske poručio je ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču da neće spriječiti održavanje okupljanje naroda 5. oktobra na Trgu Krajine i da ga ni službenici policije neće poslušati kada im naredi da rastjeraju Banjalučane.

"Ko si ti Dragane Lukaču da spriječiš održavanje velikog skupa naroda 5. oktobra ovdje? Znamo da je tvoja press konferencija bila samo u funkciji priče da zabraniš javno okupljanje 5. oktobra jer se plašiš. Izašao si iz mišije rupe da bi ponovo prijetio građanima naše zemlje. Neće ti to proći, više te niko ne sluša", rekao je Šukalo.

On je ministra unutrašnjih poslova RS upozorio da je izgubio povjerenje i kontrolu nad uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Ne slušaju te ni oni koji rade u MUP-u jer je većina tih ljudi časna i zato kada budeš rekao ono što najavljuješ da je 5. oktobra spremljen državni udar i kada izdaš naredbu da se rastjera narod koji se okupio iz čitave zemlje, niko te više neće poslušati", rekao je poslanik u NSRS.

Za kraj Šukalo je otvoreno rekao Lukaču da će prvo po njega doći zbog zataškavanja zločina u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

"Dragane Lukaču, znaj jednu stvar, zbog svega što si uradio bit ćeš prvi kod koga ćemo doći, prvi ćeš odgovarati jer si na čelu svega onoga što je bilo u vezi sa zataškavanjem zločina nad pokojnim Davidom Dragičevićem i svega što si uradio. Dragane, pozdravljam te i znaj da prvo po tebe dolazimo".

Podsjetimo, Šukalo i Lukač su početkom jula ove godine imali verbalni incident koji je umalo prerastao u fizički, kada je ministar unutrašnjih poslova RS fizički prijetio Adamu Šukalu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.