Sumanuto driftao i palio gume pa ostao bez auta, vozačke i slobode

.
Policija nije imala milosti prema vozaču koji je odlučio divljati javnom prometnicom.

A sve je počelo kao bezazlena proslava povodom otkrivanja spola djeteta. Naime, jedan je budući roditelj izgubio kontrolu i odlučio proslaviti tako da krši zakon i ugrožava sigurnost drugih ljudi. 

Iako nije pucao u zrak, što bi možda bilo svojstvenije našim krajevima, prijestupnik je, po sudu policije, napravio vrlo opasnu stvar. Odlučio je svojim automobilom, naravno Holdenom Commodore, paliti gume na javnoj prometnici i izvoditi kojekakve akrobacije. 

Teško je naći poveznicu između proslave dolaska prinove i plavog dima koji se izdizao u radijusu od gotovo 100 metara, ali u policiji nisu nimalo dvojili. Vozaču je trajno oduzet automobil i uništen tijekom vatrogasne vježbe. 

"Ako vi uništite cestu, mi ćemo vam uništiti auto - tako je jednostavno", rekao je Mark Ryan, ministar policije i kazneno-popravnih službi te ministar vatrogasnih i hitnih službi.

I to nije sve jer je vozač optužen za kazneno djelo opasno po život te je smješten iza rešetaka. Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na četiri godine.   

Foto: Queensland Police