SUSRAMLJE NA DJELU I građani bi Pfizer i sposobnog premijera, a ne šarlatana s lošim PR-om

.

Građani Kantona Sarajevo susramljeni današnjim nastupom premijer Kantona Sarajevo Edina Forte, kojeg je ili neki loš PR-ovac savjetovao, ili je sam odlučio progovoriti istinu!

On je tako priznao da su se ministri i on lično vakcinisali u kabinetima ali da je njihova greška da to nisu uradili javno i da to nisu iskoristili za promociju vakcinacije.

„Ali ni u kom trenutku nismo sumnjali, kada je došao veći broj vakcina i kada je najavljen i dolazak novih, da je u redu bilo da se vakcinišemo. Jedan dio Vlade se vakcinisao na svom radnom mjestu, to je bilo u julu, u četvrtak nakon sjednice. Medicinski radnici su došli u zgradu Vlade. I tu smo pogriješili, trebali smo otići u Zetru, slikati se i objaviti - naveo je Forto.

Toliko je Forto samouvjeren da bi građani krenuli njihovim stopama da se sada posipa pepelom i uvjerava građane da se on vakcinisao, te da to urade i drugi. Rekao nam je Forto da je većina članova Vlade KS dobila "Pfizer" vakcinu.

Šta ako sada građani isto požele. Samo Pfizer i ništa drugo, a vi im to niste omogućili. Vi i Vlada FBiH, svejedno. Pokazali ste se nesposobnim da nabavite sve vakcine pa da i građani mogu birati. 

Ali, oni to ne mogu.

Komentirao je Forto i natpise u pojedinim medijima da su članovi Vlade vakcinišući se preko reda ugrozili onkološke pacijente.

- Odbijam tu tvrdnju. Nijedan pacijent nije bio ugrožen, naročito ne onkološki - istakao je Forto.

Pa kako da povjerujemo u ove tvrdnje kada nam je sam rekao da su članovi Vlade dobili Pfizer, a svjedoci smo da su onkološki pacijenti vraćani sa Zetre jer nije bilo Pfizera, valjda su tada doze bile u kabinetima!?

Nedavno nam je šarlatan i populista na čelu Vlade KS Edin Forto sa društvenih mreža poručio da je "diskriminacija udar na ljudsko dostojanstvo“. 

Mislim premijeru da ste vi udarili na dostojanstvo svih građana. 

Tjerat ćete nas da se vakcinišemo, a da pri tome ne biramo vakcinu. Jer su sve iste, ali vi ćete primiti Pfizer!?

Vrijeme vam prebrzo curi, rezultati rada sve su manje vidljivi, a vaši preskupi PR-ovi i ulaganja stranih ambasada u vašu promociju blijeda slika onoga što želite predstaviti. Zato nas ne iznenađuje da su građani BiH rješenje potražili u Srbiji i Hrvatskoj, te nije isključeno da to i dalje rade vakcinišući se u susjednim zemljama.

Puno je obećanja, malo ispunjenja. A, problemi vam novi dolaze. Stiže jesen, školska godina, puše vam za vratom četvrti val koronavirusa, prijevoz samo što nije stao...

Još čekamo da vlada implementira šest kolektivnih ugovora u pravilnike o radu sistematizacijama radnih mjesta i plaćama u javno-zdravstvenim ustanovama koje se finansiraju preko Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Nezadovoljstva rastu, a vakcinacija u ministarskim uredima je pogrešna iz milion i jednog razloga.

Znali smo da ste bahati, nezreli i neodgovorni. Danas ste samo dokazali da vam nije mjesto na pozicijama koje građani plaćaju.