Sutra na Gradskom vijeću Bihać: Za ili protiv potpune rekonstrukcije i dogradnje dvorane „Luke“?

Na osnovu održanih niza sastanaka sa sportskim klubovima u ranijem periodu, Gradskim sportskim savezom i ostalim korisnicima, početkom ove godine došlo se prijedloga za sanaciju i dogradnju sportske dvorane „Luke“. Potpunom rekonstrukcijom bi se trebali značajno poboljšavati uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjiti materijalni troškovi održavanja, povećati energetska efikasnost, kao i prostor za treninge sportskih klubova i rekreaciju građana.

Javna ustanova za sport odmor i rekreaciju pripremila je projekat potpune rekonstrukcije dvorane „Luke“, sa procjenom troškova dogradnje još jednog novog parketa, novih tribina, nekoliko malih sala, svlačionica i drugih sadržaja, kao i utopljavanja kompletnog objekta sa efikasnim grijanjem. Grad Bihać stvorio sve pravne preduvjete, pribavio potrebnu dokumentaciju i osigurao sredstva od 2,5 miliona KM koliko je potrebno za potpunu rekonstrukciju postojećeg objekta i dogradnju novih 1.200 kvadrata dvoranskog prostora.
 „Unatoč činjenici da u ovom momentu na računu imamo kompletan iznos sredstava za dvoranu, potrebno je stvoriti još jedan pravni preduvjet kako bi mogli raspisati javni tender za odabir izvođača radova, a to je usvajanje Prijedloga Rebalansa budžeta koji će se pred gradskim vijećnicima naći na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Dakle, sutra će gradski vijećnici zauzeti stav da li su za gradnju nove sportske dvorane ili ne. Grad Bihać i Javna ustanova za sport, odmor i rekreaciju su odradili svoj dio posla, odluka je sada isključivo na vijećnicima“, rekao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.
Kako je saopšteno iz Gradske uprave, u te svrhe planirana je detaljna prezentacija projekta gradskim vijećnicima na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća.