Sutra okupljanje u Sarajevu povodom obilježavanja godišnjice smrti Selme i Edite

Home

Sutra okupljanje u Sarajevu povodom obilježavanja godišnjice smrti Selme i Edite


U Sarajevu će sutra biti organizovano okupljanje građana povodom godišnjice smrti Selme Agić i Edite Malkoč koje su smrtno stradale u saobraćanoj nesreći kada je Sanjin Sefić automobilom naletio na njih.

Okupljanje će se održati od 12 do 13 sati ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u organizaciji porodica nastradalih, dekanata Filozofskog Fakulteta i neformalne skupine studenata psihologije. U toku okupljanja, bit će položeno cvijeće te će se okupljeni prisjetiti nastradalih kolegica.

Podsjetimo, osumnjičeni za nesreću u kojoj su stradale Selma i Edita je Sanjin Sefić koji se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Porodica obezbjedila prijevoz: Obilježavanje godišnjice stradanja Edite Malkoć i Selme Agić

Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, terete se da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Saud Nišić tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara ove godine izručen pravosuđu BiH.

 

(Izvor: N1)

Tagovi
Objavio: Pon, 09/10/2017 - 16:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top