Sutra sjednica UO KCUS-a: Hoće li Sebija Izetbegović konačno biti smijenjena

.
Sebija će s funkcije biti smijenjena ukoliko navedeni prijedlozi dobiju većinu glasova UO

Druga redovna sjednica Privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra u Sarajevu zakazana je za ponedjeljak, 27. novembra u 16 sati. 

Kako je "Avaz" već najavio, na dnevnom redu sutrašnje sjednice UO KCUS-a naći će se i prijedlog Odluke o razrješenju generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, te prijedlog Odluke o imenvanju vršioca dužnosti generalnog direktora KCUS-a. 

Sebija će s funkcije biti smijenjena ukoliko navedeni prijedlozi dobiju većinu glasova UO, a to će biti nepuna dva mjeseca prije isteka mandata na toj poziciji. 

Izetbegović je prije dva dana poslala izjašnjenje u kojem osporava postupak njene smjene, naglasivši da "nemaju saglasnost ministra zdravstva za njenu smjenu".  

Gospođa Izetbegović osporava legitimnost Upravnog odbora što je apsolutno bespredmetno za nas kao članove Odbora, takve odluke o legitimnosti i nelegitimnosti se mogu donositi na vladi ili sudovima. Zatim, ona traži prethodno mišljenje ministra zdravstva na odluku - izjavio je dr. Dragan Stevanović, član Upravnog odbora KCUS-a.

On je dodao da izjašnjenje Sebije Izetbegović suštinski ništa ne mijenja, te da će se sutra razmatrati njena smjena kako je i planirano.

 

 

Foto: X