Suze i tuga na posljednjem ispraćaju Amara Ramića (FOTO)

Porodica, rodbina i prijatelji danas su se ispred Komemorativnog centra Tuzla oprostili od Amara Ramića (22), koji je pronađen mrtav nekoliko sedmica nakon što mu se izgubio svaki trag, javlja Anadolu Agency (AA).

Brojni građani, među kojima i Ramićeve kolege s Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, koji su došli na ispraćaj, nisu imali riječi utjehe za članove njegove porodice.

Dženaza mladiću, kojeg su svi koji su ga poznavali hvalili kao mirnog i uzornog studenta, bit će obavljena danas poslije ikindije-namaza na mezarju Šeher u Osmacima.

Ramić se od 2. maja ove godine vodio kao nestala osoba. Nakon što se nije vratio kući, za njim je pokrenuta opsežna potraga u Tuzlanskom kantonu i sjeveroistočnoj Bosni. Potraga u koju se, osim građana i policije, uključila Federalna uprava civilne zaštite, danima nije davala nikakve rezultate.

Posljednji put Ramić je viđen prilikom izlaska iz zgrade u kojoj se nalazi porodični stan, a to su kretanje snimile nadzorne kamere postavljene na ulazu.

Agonija i neizvijesnost za porodicu trajali su 22 dana. U popodnevnim satima 24. maja građani i policija našli su Ramićevo beživotno tijelo u šumi u tuzlanskom naselju Vršani.

Zvaničan uzrok smrti iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona još uvijek nisu saopćili.

Nezvanično se navodi da je Ramić izvršio samoubistvo.