Austrijanac opisao svoj odmor u Hrvatskoj: Sve je mrtvo, plaže su skoro prazne

.
PORTAL 5min prenio je iskustvo odmora u Hrvatskoj jednog austrijskog poduzetnika. Prema izvješću tog portala, u Hrvatskoj je u četvrtak zabilježen značajan porast broja slučajeva koronavirusa te drugi najviši broj novozaraženih od početka pandemije, a Slovenija je već najavila da razmišlja o zatvaranju granice.

 

Poduzetnik iz Villacha koji je trenutno u Hrvatskoj opisao je za 5min kako sada izgleda boravak u našoj zemlji. Kazao je da su ulice mirnije nego inače i da se na licima mještana primjećuju nesigurnost i zabrinutost.

 

Prazne ulice

 

Spomenuti građanin Villacha je prekjučer putovao sa svojom obitelji prema Hrvatskoj i iznenadilo ga je koliko su ulice bile prazne.

 

"Na relaciji Ljubljana - Kopar bilo je svega nekoliko automobila i većinom se radilo o onima s hrvatskim registarskim tablicama. Sve granice su bile otvorene i nije bilo provjere", ispričao je poduzetnik.

 

"Krajem juna Umag je obično prepun, a ulice su pune ljudi. No danas je sve bilo mrtvo. Plaže su skoro prazne unatoč 27 stupnjeva Celzijevih, a neki barovi su zatvoreni. Konobari su nas pozdravili noseći maske i rukavice, a u restoranu smo sjedili sami", dodao je.