Sve veći broj povratnika s odmora zaražen koronavirusom

123
Agencije za zdravlje i sigurnost hrane (AGES) objavila je nove podatke o tome gdje su se ljudi zarazili koronavirusom. Iz objavljenih podatak vidljivo je da najveći udio među novozaraženim osobama čine povratnici s godišnjeg odmora.

Tijekom proteklog tjedna u Austriji je zabilježeno 5.912 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od ukupnog broja novozaraženih njih čak 32,1 posto su povratnici s godišnjih odmora. Iz ovih podataka vidljivo je i da udio povratnika među novozaraženima raste. Naime, prošli tjedan udio je povratnika s godišnjih odmora među novozaraženima je iznosio 25,7. To znači da je ovaj tjedan zabilježen rast od 6,4 posto.

Približavanje datuma početka školske godine u Austriji postoji bojazan od povećanja broja zaraženih. Naime, škole na istoku Austrije (Beč, Gradišće i Donja Austrija) s nastavom počinju 6. rujna, a do tada se očekuje i povratak većeg broja osoba koje trenutačno borave u inozemstvu.

Prema podacima AGES-a najviše novih slučajeva koronavirusa uvezeno je iz Hrvatske 1.667 te Španjolske 814. Kada se gledaju zemlje Zapadnog Balkana vidljivo je da je iz tih zemalja uvezeno 1.154 slučaja zaraze koronavirusom. Ukupno se do sada u Austriju s godišnjih odmora zaraženo koronavirusom vratilo 6.406 osoba.