Svečanim postrojavanjem jedinica 5. pješadijske brigade obilježena 17. godišnjica formiranja OS BiH

X

Svečanim postrojavanjem jedinica 5. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na lokaciji kasarne i aerodroma „ubrave“ kod Tuzle, u ponedjeljak 28. novembra 2022. godine, obilježena je 17. godišnjica formiranja OS BiH.

Ceremoniji u povodu predstojećeg 1. decembra – Dana OS BiH, prisustvovao je zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Mijo Krešić, predstavnici civilnih struktura vlasti, kao i lokalnih medijskih kuća.

Prisutnima se obratio komandant 5. pješadijske brigade OS BiH brigadir Emir Kliko, koji je istakao rezultate koje je brigada ostvarila u ovoj godini, uz druge jedinice koje su razmještene na ovoj lokaciji OS BiH. Brigadir Kliko nagrađenim i pohvaljenim pripadnicima čestitao je na postignutim rezultatima i zaželio sreću u daljnjoj karijeri.

Kasarnu i aerodrom „Dubrave“, nakon postrojavanja, posjetila je i komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadni general Pamela McGaha. Ona se u komandi 5. pješadijske brigade OS BiH sastala sa zamjenikom ministra odbrane Krešićem i brigadirom Klikom. Brigadir ih je upoznao o aktivnostima i budućim planovima jedinice te su zajedno obišli i poligon za borbu u urbanom naselju, koji je u izgradnji.

Izvor: