Svima su usta puna Krajine, a probleme riješava samo SDA

Home

Svima su usta puna Krajine, a probleme riješava samo SDA


No, od danas je naš rad na meti lokalni dušebrižnika, pa je uvijek za očekivati da čim SDA krene u rješavanje nekog problema, u Cazinu će se podići glasovi neutemeljene kritike iz dobro nam poznate kuhinje. No, moramo priznati da smo čak pomalo iznenađeni činjenicom da je pojedincima za građenje političkog rejtinga poslužio težak položaj malinara. 

Jedno je lagati i podmetati – na to smo već navikli – ali izazivati haos i tjerati ljude da u očaju uništavaju svoje malinjake jer previše čak i za njih. 

Prvo smo imali zakašnjela saopštenja raznih političkih marginalaca, ali s obzirom da nisu izazvala nikakvu reakciju javnosti, jučer je lažnu brigu za malinare izrazila gradska služba za poljopivredu. 

Spin je jako loš. I sasvim neupućenim je jučer bilo jasno da se  u Cazinu nije tražilo rješenje već način da se napravi još veći problem.

Uostalom, da cazinske vlasti malinari stvarno zanimaju, danas ne bismo imali nikakve potrebe za hitnim intervencijama.

Samo da vas podsjetimo da je prošle godine načelnik Ogrešević obećao da će izgraditi hladnjaču, da će se pozabaviti problemom plasmana na tržište, obećao je i cijenu od 3,50 KM.

No, prošla godina je bila izborna pa su obećanja bila na cijeni. Danas, kad su izbori prošli, Ogrešević šuti a nagomilane probleme cazinskih malinara mora riješavati premijer Husein Rošić.

Ovo je još jedan dokaz da su svima usta puna Krajine, a kad već treba uraditi nešto konkretno onda je tu samo SDA.

Ko god pokušava biti konstruktivan, odmah postaje meta destruktivaca. Ministru Šemsudinu Dediću su ovih dana upućivane apsurdne optužbe da se založio za proširenje kapaciteta aerodroma u Bihaću i da aktivno podržava uvođenje akciza koje bi pomogle da se USK infrastrukturno poveže sa ostatkom BiH, a Vladi USK se spočitava da želi pomoći malinarima. Svjesni smo da naši uspjesi smetaju, ali pokušavati ih predstaviti kao neuspjehe je jednostavno potcijenjvanje inteligencije građana.

 

(Izvor: SDA Cazin)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 14/07/2017 - 12:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top