Svjetske kladionice nude opklade vezane za krizu oko koronavirusa

Kladjenje
Brojne svjetske kladionice, a najviše ruske, su u nedostatku sportskih događaja u svoje ponude uvrstile opklade vezane za krizu oko koronavirusa.

Industrija klađenja u golemim je gubicima ukidanjem praktički svih sportskih takmičenja na svijetu pa kladionice na sve moguće načine pokušavaju smanjiti rashode nuđenjem neobičnih opklada.

Tako se u ponudi vodećih ruskih kladionica mogu naći brojne opklade vezane uz pojavu koronavirusa iako nijedna kladionica, suprotno pisanju nekih stranih tabloida, u ponudi nema morbidne opklade na broj zaraženih ili mrtvih. 

 Tako jedna ruska kladionica u ponudi ima opkladu na otkrivanje vakcine protiv koronavirusa do kraja ove godine i prema koeficijentima je veća vjerovatnost da će WHO do 31. decembra objaviti da je vakcina otkrivena nego da se to neće dogoditi. U ponudi je i opklada hoće li Elon Musk lično objaviti da je otkrio vakcinu, na šta je koeficijent čak 200, a velika je vjerovatnost da će do kraja godine biti napravljena videoigra s tematikom borbe protiv koronavirusa.

Igrači se mogu kladiti i na to da će Donald Trump od svog Trump Towera u New Yorku napraviti privremenu kliniku, na šta će za jednu uloženu marku zaraditi 7.