Tadić se ponovo nije pojavila pred Istražnom komisijom Parlamenta BiH

Tadic
Glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić ni danas se nije pojavila pred Istražnom komisijom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PDPS BiH).


Komisija je usvojila zaključak da se Tadić pozove na svjedočenje od 30. septembra počev od 12 sati i 1. oktobra počev od 15 sati i u narednom mjesecu svaki dan do 12. oktobra.

Ona je jučer najavila u izjavi za našu televiziju da se neće odazvati svjedočenju pred Privremenom istražnom komisijom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH. 

Podsjetimo, Gordana Tadić nije se pojavila ni u prethodnom terminu za saslušanje, zakazanog za 14. septembar "uslijed ranije preuzetih obaveza nije u mogućnosti".
Privremena istražna komisija usvojila je tada zaključak kojim se glavna tužiteljica ponovno poziva na svjedočenje pred Komisijom u četvrtak, 24. septembra 2020. godine, ali se ona ponovno nije pojavila.

Za ovu sjednicu član Komisije Branislav Borenović je rekao da očekuje da će u otvorenom razgovoru s glavnim tužiteljicom pokušati doći do određenih odgovora kad je riječ o pravosuđu.